Photoshop » forum serwisu gobart.pl
Wrzesień 09, 2010, 06:27:06 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Umiejętności Senseja :)  (Przeczytany 1547 razy)
IceMan
Starter
*

Nagrody
« : Czerwiec 03, 2007, 09:55:54 »

Moje pytanie brzmi podobnie jak w temacie, mianowicie ile zajeło tobie voy-tech opanowanie od podstaw do dzisiejszego stanu wiedzy możliwości PhotoShop-u  :?:  
Czy zaczynając korzystałeś z jakichś pomocy czy jesteś samoukiem  :?:
Na kiniec od jakiej wersji PhotoShop-u zaczynałeś :?:

Pozdro for All  Spoko
voy-tech
Administrator
*

WWW Nagrody
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 03, 2007, 11:34:03 »

Z tym sensejem to przesada  :oops: Photoshop'a znam nieźle po prostu, ale i tak mam się jeszcze czego uczyć Chichot Byćmoże wśród zarejestrowanych użytkowników są lepsi ode mnie, przez co i ja mógłbym skorzystać - jeśli się będą udzielać na forum  :wink:
Ponieważ w sieci jest mało informacji dla początkujących użytkowników Photoshop'a, postanowiłem popełnić tę stronę. Zamierzam gromadzić na niej informacje - jakie sam chciałbym widzieć jakiś czas temu, kiedy sam zaczynałem przygodę z tym programem. Staram się jak najczęściej ją aktualizować, mimo że pracuję w systemie 3-zmianowym w zakładzie gdzie produkcja trwa 24 h/dobę, 7 dni w tygodniu, 365 dni w roku. Krótko mówiąc non-stop.

Z PS'em mam do czynienia już od kilku lat (z doskoku). Zaczynałem od wersji 6.0 Do dzisiaj jej funkcjonalność jest na wystarczająco wysokim poziomie. W sumie jeśli ktość chciałby kupić Photoshopa - to warto przemyśleć zakup tej wersji, bo najnowsza kosztuje ok. 3000 zł  :cry:
Nie pozostaje nic innego jak tylko założyć e-konto w mBnku i za zaoszczędzone pieniądze (0 zł za prowadzenie rachunku, 3,8% oprocentowanie) - kupić sobie PS'a Mrugnięcie

W trakcie nauki korzystałem ze wszelkich możliwych źródeł: zabawa z interfejsem programu na zasadzie "jak zrobię tak, to co z tego wyjdzie?", prasa komputerowa, tutoriale w sieci itp.
Z PS'em jest o tyle fajnie, że jeśli poznasz podstawowe techniki (np. selekcja), praca z warstwami, kanałami,  filtry - to można robić bardzo ciekawe rzeczy na setki sposobów.

W sumie wiedzę jaką w tej chwili posiadam, można zdobyć nawet w parę tygodni. Ważne jest aby dużo ćwiczyć - tak żeby to weszło w krew i intuicyjnie stosować różne techniki.
Jak to się mawia - Trening czyni mistrza.

Pozdro.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: